Om oss
Anne och Lennart köpte Skogvångshus 1992. I början handlade det mest om att renovera husen men efter hand skaffades hästar, får och grisar.

Idén att börja tillverka saker började med att mannen som klippte fåren första gången undrade om Anne skulle använda ullen. Stadsblodet fanns väl kvar lite i henne, vad då använda ullen????
-Ja, spinna garn eller tova med den, sa fårklipparen.
-Ja, det ska jag, svarade Anne, fast tanken på detta aldrig funnits i hennes sinne.

Anne gick kurser i spinning och tovning och det har blivit många stickade tröjor, strumpor och vantar sedan dess.
När gården fick sina häster, tovade Anne vojlockar att ha under hästarnas sadlar. Hundtäcken för hundarna att ligga på, täcken till dem når de var nyklippta.

På den vägen har det fortsatt. Häst och hundkompisar har bett Anne tova till deras djur och dom har uppskattat det hon har gjort. När Anne nu tänker tillbringa mer och mer tid hemma efter att ha arbetat som sjuksköterska sedan 1973, tovar och spinner hon garn till försäljning. Både Anne och Lennart tycker att det ska bli härligt att njuta av sina djur och den vackra naturen de har här på Söderåsen!!

Med hopp om att mina produkter som tillverkas av våra fårs och lamms ull ska värma många djur och människor, ska jag nu sätta igång med mitt ullhantverk. /AnneVåra får ute på bete.
Stolt mamma med trillingar.
Tant Brun klipps inför lammningen.
Kardad ull.
Ullen spinns till garn.
Färgad ull för att kunna sticka en rosa
tröja till barnbarnet.
Stickning på gång av det nyspunna garnet.